Hodnocení - filmů, knih a seriálů

HODNOCENÍ FILMŮ: Me Before You (Předtím, než jsem tě poznala)

6. září 2016 v 17:32 | Enn.
Jelikož není co přidávat, ale nechci aby to tu stálo, přidám něco trochu od tématu, ale né moc, protože tohle už tu několikrát bylo. Dáme se do hodnocení jednoho úžasného a srdcervoucího filmu.

O FILMU
Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ...(Forum Film CZ)

HVĚZDNÉ OBSAZENÍ
Sam Claflin, Emilie Clarke, Matthew Lewis, atd.

PROMOVIDEO












HODNOCENÍ
Jedno hodnocení z csfd.cz, a rovnou pěti hvězdičkové (*****)

Tohle mi velmi sedlo. "Feel good movie" s jasně daným poselstvím. Dva lidé, jeden miloval život a vždy se řídil heslem žít ho naplno, ale po jedné nehodě mu nezůstalo vůbec nic. Ona má naopak všechno, mládí, krásu, svobodu, ale neumí život žít. Jo jo, klišé jak hrom, ale film je perfektně vyvážený a dokáže diváka zasáhnout na tom správném místě. Nechybí výborný britský humor a přirozená dávka romantiky, v žádném případě se nejedná o prvoplánové ždímání slz. Ta pátá hvězda je za hlavní hrdinku, kterou divák musí milovat od první sekundy. Takto má zkrátka vypadat dobrý romantický film.

A rovnou hodnocení, jako odpad!
82% csfd.cz. vyblít, sežrat to, vysrat, sežrat to, vyblít, sežrat to, vysrat, sežrat to... -//-
(Krátké, divné a stručné, pozn. Enn.)

FOTOGRAFIE

Výsledek obrázku pro me before youVýsledek obrázku pro me before youVýsledek obrázku pro me before you

ANIMACE

Výsledek obrázku pro ME BEFORE YOU GIFFVýsledek obrázku pro ME BEFORE YOU GIFF

A NAKONEC? MÉ HODNOCENÍ

Nemůžu si vybrat zda se mi líbí víc film Hvězdy nám Nepřály nebo tento. Tento film mi možná přijde víc dospělí. Z toho důvodu, že zde jsou dospělé osoby (i když nevím jestli můžu Lou považovat za zcela dospělou). Mé hodnocení může obsahovat SPOILERY!!!! Jen mě tak děsně štve, že to nakonec dopadne tak jak to dopadne. I když nemůžu se sebou úplně tak souhlasit, protože by to nebyl třeba tak zdrcujcí příběh, kdyby to dopadlo jinak. Ten konec se mi líbil, ale nelíbil se mi z toho důvodu, že mě film nenechal klidnou a já si pořádně pobrečela a tolik kapesníků co sem posmrkala. Sakra. Tenhle příběh, tenhle film byl tak nádherný a nevím jak ostatní, ale já jsem cítila tu chemii mezi Samem a Emilií. Skvělé herecké výkony! Skvělé prostředí, skvělá hudba. Hrozně moc jsem si oblíbila Lou, je tak roztomile potrhlá. Její smysl pro modu. A Sam předvedl také co v něm je. Je to opravdu dojemné. Nemám co jiného říct. Jen potřebuji sehnat knihu! Těším se až začnu číst.

A to ještě není vše. Mé oblíbené video s tímto filmem.

Hodnocení: The First Time

14. června 2015 v 2:51 | Enn.
No tak ne o filmu First Time přidám ještě teď. Spát se mi nechce a když teď koukám na to promo.

PROMOVIDEO












O FILMU

Děj této romantické komedie se soustředí na dva středoškoláky. Prvním je Dave, který touží po děvčeti, které nemůže mít a druhým je Aubrey, kreativní děvče, které chodí s chlapcem, jenž ji nechápe.


Hodnocení na csfd.cz - celkově 71%

Hodnoceno pěti hvězdičkama (*****)
Velmi milé překvapení. Příběh o sbližování dvou mladých lidí, vezoucí se na romantické, přesvědčivé vlně. Vyhýbající se zbytečným oplzlostem a přehnanému humoru. Úsměvné, a velmi citlivé. Sympatické postavy (chlapec snad až moc dokonalý). Průběh i závěr je což o to předem daný, přesto se svým pojetím vymyká a představuje jednu z nejzdařilejších teenromancí.

Hodnoceno jako odpad!
No asi takhle tyhle filmy mám rád. Co nemám rád je když mladí mluví jak knihy protože v jejich věku takto prostě nikdo nemluví. A rozhodně né američani. Při prvním setkání v uličce jsem doufal a přál si aby z toho nebylo to co z toho nakonec vzešlo. Dialogová sračka a slovní obraty jak ze scifi. Takto se prostě lidi nechovají. Sebemenší prd se řeší jak start raketoplánu a působí to tak strašně uměle že tento komentář jsem šel napsat asi tak po 70% filmu protože už prostě víc nesnesu. Těšil jsem se že to bude něco jako http://www.csfd.cz/film/291375-like-crazy/ kde milenecký pár dokazuje že dva lidé k sobě mohou cítit lásku a city i bez těch sračkoidních keců kolem. Na odpad to není a přesto ho dávám protože hodnocení k dnešnímu dni je 67% a to si tento film rozhodně nezaslouží. Dál to nemá cenu okecávat nebo už bych byl jako ta afektovaná husa z filmu. Ve skutečnosti jsou začátky vztahů v pubertě jiné. Méně ukecané, né tak dospělácky chytré a tím krásnější. Naprosto nereálný.


A nakonec mé slavné, malé hodnocení.
Já jsem z filmu naprosto unešená. Tento film má pro mě všechno co od filmu očekávám, ne nejsem jednoduchá, prostě se mi tento film líbí. A co se mi líbí ještě víc je Dylan O'Brien, který film, pozvedl ještě o další úroveň víš. No řekněte nesníte taky, přesně o takovém seznámení, z povídání, ze kterého se stane nečekaně láska?! Vážně jsem se i u filmu zasmála, rozesmála mě celá ta scéna se sexem až je mi těch dvou líto. Musím ještě jednou pozvednout Dylana, protože on dával tomuto filmu ten jistý šmrnc. A Britt je též skvělá. Určitě tento film nevidím naposled a už teď se řadí, k jednomu z nejoblíbenějších. Rozhodně dávám pět hvězdiček a 110%. Maximálně DOPORUČUJI!

Viděly jste film? Jak se vám líbil?

Hodnocení: Rychle a Zběsile 7

10. května 2015 v 23:18 | Enn.
Dnes už nic víc nestihnu, ale tohle jsem přidat ještě chtěla. Oběhnu vás zítra, omlouvám se!

RYCHLE A ZBĚSILE 7












O FILMU

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou.

TRAILER











HODNOCENÍ NA CSFD.CZ

Pětihvězdičkové hodnocení (*****)
Tak to bylo superpřehnaný. Nevím, jestli víc super a nebo přehnaný, ale bylo to fakt super. Ještě víc do absurdna než šestka, akčně naprosto TOP a rozlučka s Paulem Walkerem byla geniální.

Hodnoce jako *Odpad
Navrhuju Rychle a zběsile 7 na sračku roku... 2hod 20min kraviny - sice samá akce - to jo, ale sestříhaný tak že nemáš z žádnýho efektu nic a některý triky tam byly snad až za hranicí Fantasy - víc než tam člověk čeká... ODPAD...

Celkové hodnocení na CSFD.CZ není až tak hrozné, film dostal krásných 75%


Mé hodnocení
Podle mě jeden z nejlepších dílů. Vlastně určitě! Tenhle díl byl nejlepší! Rozloučení s Paulem Walkerem, brečela jsem. Bylo mi to všechno líto. Vin a Paul filmu dodaly šťávu. Jen mě mrzí, že nebylo víc The Rocka. Ale jeho finální scéna byla bombová, pěkně to tam všechno rozstřílel. Jsem tak nadšená ze sedmičky. Za mě 100% Ano série Rychle a zběsile, nejlepší série vůbec!

Byly jste na FaF..? Jak se vám to líbilo..?

Fifty Shades of Grey

3. března 2015 v 0:30 | Enn.
Tentokrát tu máme něco o filmu 50 odstínů šedi.


OBSAH FILMU
Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná "šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii - své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach.

TRAILER












FOTOGALERIE
7IsGQV56.tbZjZ01F.b4rgI5O5.BcRrahNs.3LEObuvn

Hodnocení z csfd.cz

Pěti hvězdičkové hodnocení (*****)

Přestože má tento film na kontě prozatím spíše kritiku, mě naprosto uchvátil! Pravda, nečetla jsem knížku a možná to je důvodem mého výborného hodnocení, ale já zkrátka budu hodnotit film jako takový a tím pádem musím ocenit dokonalé herecké výkony hlavních hrdinů, protože oba své postavy vystihli naprosto dokonale! Postava pana Greye je tajuplná až nebezpečná, ale zároveň sexy a přitažlivá! Anastasia je plachá, nesmělá, ale zároveň drsná :) oba se skvěle doplňují! Děj filmu je navíc poutavý, diváka, který se do něj dokáže vžít, naprosto pohltí a hlavně, k mému milému překvapení není jen o sexu, přestože je v něm několik scén, které dokáží příjemně nabudit... :) Takže pokud váháte, zda se na film podívat či ne, tak za mě rozhodně ANO! Já ho určitě neviděla naposled! A už ted´ se nemohu dočkat pokračování...

Hodnoceno jako *Odpad*

Asi nejnudnější, nejblbější ale hlavně nejotravnější film, který jsem kdy viděl.

Film je na csfd.cz hodnocen 46%

ELLIE GOULDING - LOVE ME LIKE YOU DO










MÉ HODNĚ STRUČNÉ HODNOCENÍ

Tomuto filmu dávám 100% a vím, že mám další oblíbený film. Christian Grey je tak děsně sexy (asi sem se zamilovala). Film doporučuji a těším se na druhý. Jen nechápu jednu věc, proč je film tak špatně hodnocen.

Viděly jste film? Co na něj říkáte?

HODNOCENÍ FILMŮ: Hobit

20. prosince 2014 v 21:06 | Enn.
Dnes jsem byla na poslední a také na nejlepší díle filmu HOBIT! Rozhodla jsem sem se udělat hodnocení filmů, mé i nějkterých z csfd.cz. Už jste totu mohly vidt několikrát, takže víte o čem je řeč.


O čem filmy jsou:

NEOČEKÁVANÁ CESTA - 81%
Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten "miláška", který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit.

ŠMAKOVA DRAČÍ POUŠT - 81%Hobit: Šmakova dračí poušť líčí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka - nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti.

BITVA PĚTI ARMÁD - 78%
"Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu. S tím, jak se stahují mračna stupňujícího se konfliktu, jsou Trpaslíci, Elfové a Lidé postaveni před volbu, zda se sjednotí či budou zničeni. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel.










Hodnocení uživatele na csfd.cz - Hodnoceno jako odpad (poslední díl)
Budu zvracet, předešlé díly byly hrozná sračka, ale tohle byla ultimátní sračkoidní sračka, že z každého kdo dává víc než jednu hvězdu, která by se dala za závěrečné kresby pochopit, tak musí být na drogách.

A hodnocení s pěti hvězdičkama (poslední díl) *****
Výborné zakončení, ať si kdo, chce, co chce říká (píše). Skvělá podívaná nabitá efekty, emocemi a vše dokreslující hudbou. Lidi, elfové, trpaslíci v jednom boji proti zlu. Za cenu ztrát i obětí, ale i poznání, že když máš domov jsi bohatý a zlato je k ničemu, když ztratíš přátele. A proč smrt někoho tak moc bolí, protože je to opravdový cit, co jsme cítili. A Bilbo? Statečný, věrný a nešťastný, ale nakonec vše chápající. Alfride kouká ti spodnička


Mé hodnocení, které může obsahovat i spoilery: Zamilovala jsem si Pána prstenů, zamilovala jsem si HOBITA. Pan Pytlík je úžasný a hned sem si ho zamilovala a možná i o kousek víc než Froda. Můj nejoblíbenější trpaslík je rozhodně Kili a jeho smrt mě dostala. A neuvěříte, ale fakt jsem brečela a když umíral Thorin o tom ani nemluvím. I když jsem měla chuť vběhnout do toho filmu a nafackovat mu když chtěl zabít Bilba. Musím hlavně říct, že jsem byla nadšená z celé serie Hobita. 100 %!

HODNOCENÍ SERIÁLU: The Walking Dead

16. října 2014 v 20:48 | Enn.
Světu začaly vládnout mrtvoly. Šerif malého městečka v Kentucky Rick Grimes se probouzí z kómatu do zdánlivě prázdného světa. Jeho rodina s nadějí nečeká na židlích vedle postele a na stole nejsou žádná přáníčka brzkého zotavení od kolegů. Obvyklý ruch nemocnice je nahrazen ponurým tichem a za okny je slyšet pouhé mlčení. Sestřička si místo na záchod odskočila neznámo kam. Odpovědi na otázky tedy musí hledat sám. Jedinou lidskou bytostí, na kterou svou cestou nemocnicí Rick narazí je zohavená mrtvola a ta mu o stavu věcí může prozradit pouze to, že je něco špatně. Jak moc špatně, zjišťuje, když se setkává s prvním živým mrtvým, který má na něj chuť....











Jako první tu máme 5 (*****) hvězdičkový komentář, krátký, ale výstižný.

KONEČNĚ přišlo něco velkýho, a já jim to teda parádně sežrala.

Hodnoceno jako odpad!
Odpad všech odpadů. Celý závěr série netoužím po ničem jiném, než aby byla mučivou smrtí uhryzána mrtvákama ústřední postava Rick, vč. jeho ženy a toho odpornýho nevyhcovanýho fracka Carla. Hnusné klišé s šerifskou spravedlností, dilematama mezi největšíma kámošema, nesmyslné questy do mrtvákova (pro tampóny, vak, kámoše, hovna), ženský sedí jen u plotny. Raději dát pistoli 12 letému spratkovi než ženské, která jezdí autem do mrtvákova... Odhaduji, že scénarista byl buď bigotní katolík nebo teplouš, co nesnáší ženské. Nicméně jedno je jisté, takový odpad nemohl napsat člověk se zdravým úsudkem. Jde o seriál, který se může srovnávat s "peckama" jako Upíří deníky, a i s nimi to prohrává na plné čáře.

Celkové hodnocení na csfd.cz - 80%


Zajímavosti v seriálu:

- Představitelé chodců museli projít tzv. zombie školou, kde se naučili, jak se správně pohybovat a chodit.
- Seriál Walking Dead patřil během své první série na špici ve sledovanosti a nejen proto si vysloužil hned šest nominací na ceny Saturn Awards. (A opravdu si to zasloužil!)
- V první řadě seriálu nepadne ani jednou slovo "zombie". Používá se spíše pojem "walkers" neboli chodci.
- Seriál je založený na stejnojmenném komiksu spisovatele Roberta Kirkmana, u nás vydávaného pod názvem "Živý mrtví".
- Původním plánem bylo uvést seriál jako minisérii o šesti epizodách. Poté, co sklidil pilotní díl značný divácký úspěch, bylo rozhodnuto o natočení další série s třinácti epizodami.
- Spoiler: V celém seriálu se divák nedozví, z čeho nákaza vznikla.
- I zombící stárnou. Od 3. řady je štáb začal líčit temnějšími barvami, aby zdůraznil jejich rozklad.

Moje Hodnocení: Nejdřív jsem nikdy neplánovala, že se budu na tento seriál dívat. Ale, viděla jse jeden díl v televizy a moc se mi líbil a vážně jsem chtěla vědět jak to bude pokračovat a jsem moc ráda, že jsem neudělala chybu. Nevím co víc bych k tomu měla říct. Miluji tenhle seriál. Jeden další oblíbený. Kolikátý už?

Klikněte pro zobrazení původního (velkého) obrázkuKlikněte pro zobrazení původního (velkého) obrázku

Nejvíce oblíbená mužská a ženská postava: Daryl Dixon a Maggie Greene
Nejméně oblíbená mužská a ženská postava: Shane Walsh a Andrea

Koho je mi nejvíce líto? (smrt) - Hlavně Dale, měla jsem ho moc ráda, takový sympaťák. Štve mě jak umřel.

Jak se seriál líbí vám? Koho máte nejraději a koho nejméně? Kdo vám nejvíc chybí?

Hodnocení filmů: FROZEN (Ledové Království)

8. července 2014 v 18:15 | Enn.
Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.


Hodnocení z csfd.cz s ***** (hvězdičkami)

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozenbude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %.

Hodnocení z csfd.cz s * (hvězdičkou)

1 hvězdičku dávám jen z toho důvodu, že u toho můj dvouletý syn vydržel v klidu sedět. Viděl to ale poprvé a naposled. Už bych to podruhé nezkousnul. Šíleně mi vadilo, že se ze 102 minut dlouhé pohádky 90 minut jen blbě muzikálově kráká. Nevadí mi v dětských filmech písničky, ty ale musí být s chytlavou melodií a s jednoduchým textem, aby si je dítě zapamatovalo a mohlo si je také zazpívat, pokud se mu líbí. Toto byl opravdu jen animovaný muzikál. Dobrodružného ani komediálního v něm nebylo ani co by se za sněhovou vločku vešlo. A rodinným filmem to může být pouze u rodin, jejíž členové jsou blázni do muzikálů a zkonzumují i ty sebeblbější kusy bez náznaku děje, humoru nebo sympatických postav.


Mé hodnocení: A já si celou dobu myslela, že Elsa je tou jedinou a hlavní postavou. Když jsem do tohoto animáku šla, nevěděla jsem, že existuje nějaká Anna. A musím říct, že je tohle nejpěknější animám co jsem viděla. Celou dobu jsem čekala kdy se objeví sněhulák a když konečně přišel na scénu i se svou první písní, myslela jsem si, že se počůrám a stejně tak u písně trolů. Kdy jsem poprvé uviděla Kristoffa, říkala jsem si sakra co tam dělá Hanz. Byla mi už od začátku jasné, že bude Anna s Kristoffem. Všechnu hudbu ve filmu hodnotím jako skvělou práci. Všechno vypadá skvěle. Opravdu jsem ráda, že jsem se na tento kreslený film podívala. A nemůžu se rozhodnou kdo je lepší jestli Anna nebo Elsa :D Samozřejmě hodnotím pěti hvězdičkami, animák je to opravdu vydařený. *****









Animace: http://lovly-frozen.blog.cz/

Hodnocení filmů: Nádherné Bytosti

7. července 2014 v 14:35 | Enn.
Ethan je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: "V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…"

Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové. Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého "cizáka" se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda, je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi.

Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine. V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?

V březnu čeká čtenáře nové vydání Nádherných bytostí i závěrečný díl série. Zdroj: distributor filmu

Hodnocení, které je hodnocené ***** (hvězdičkami)

Výtvor jako je kontkrétně Nádherné bytosti je opravdu nádherný. Fantasy s románkem a k tomu napínavé drama. Každý žánr se tu uchytil dokonale a z jejich spojení vznikl děj, který díváka vtáhne až mu tuhnou svaly v rukou. Přesně takových filmů jsem velkým fanouškem. Hudbu hodnotím na 5*, herecké výkony také 5*, na 4* zvládnutý námět, tak též hodnotím na 5* úvod a postupné seznamování se všemi aktéry. Pobavila mě například záležitost se strašidelným domem a jeho záhadným vlastníkem. Ikdyž se naskytly chvíle, o kterých bych vážně přemýšlel, jestli by to právě nemělo být jinak, nechtěl jsem si nechat kazit celkový dojem a unášel jsem se dál příběhem. Dávám 5* a nebudu o tom nikdy pochybovat. V tomto filmu vidím inspiraci a srdce rvoucí momenty zdůrazňující sílu lásky.

A hodnoceno jako Odpad!
Každému filmu se snažím dát šanci a dodívat se do konce, aby se dal co nejobjektivněji zhodnotit. Tohle jsem nedal a po půl hodině vypnul. O ničem, o ničem, o ničem. Totální odpad!










Mé hodnocení: Ze začátku se mi hlavní postavy moc nelíbili. Ale nakonec jsem uznala, že obsazení nemohlo dopadnou lépe. I když Alden Ehrenreich, je fajn, příjde mi, že po celí film má zácpu :D Alice Englert je skvělá. Prostředí filmu je báječné a téma filmu také. Chvilkama mi film přišel bláznivý. Filmu nedávám pět hvězdiček, ale čtyři. Vyděla jsem i lepší filmy, ale i tento se mi moc líbil. **** hvězdičky.

Nápady..?

3. července 2014 v 12:24 | Enn.
Jelikož tu zase pár dní nebudu, tak bych vás chtěla poprosit abyste mi do komentáře házely nápady na jaký film chcete udělat "recenzy"! Tohle je pro mě nejlepší :D Uděláte práci za mě :D Ne, moc bych vás prosila o nápady.. Je spoustu pěkných filmů nebo seriálů a já si nemůžu vybrat. Takže to je jen a jen na vás :)

Enn.: Hodnocení filmů - DIVERGENCE

2. července 2014 v 17:30 | Enn.
Po delší době tu mám další "recenzy" na film, který je podle mě.... ehm zajímavý.


Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat.

010_EXCLU_SWD.jpg.opE9ZENQSOg.jpg.005~34.jpg..

Komentář s hodnocením ***** (hvězdiček)

"I am Divergent, and I can't be controlled." Na tenhle film jsem čekala přes dva roky, tedy od doby, co jsem dočetla knížku. Z castingu jsem měla víceméně smíšené pocity, ale na druhou stranu trailery vypadaly výborně, takže jsem se nemohla dočkat. Naprosto mě to nezklamalo, víceméně se to drželo knížky, sem tam bylo něco, nebo někdo, vynechané. Výborný soundtrack. Asi jediná výtka, kterou mám je obsazení několika postav, konkrétně Peter, Al a Will, všichni ti herci mi přišli úplně stejní a dokonce filmu jsem je, a to i přesto, že moc dobře znám knižní předlohu, od sebe vůbec nemohla rozpoznat, stejné typy, stejně nesympatičtí, to byl rozhodně přešlap. Theo James mě přesvědčil, že je z něho dobrý Tobias a Shailene Woodley ta role sedla. Za mě rozhodně 5*

Komentář s hodnocením * (hvězdička)

Divergence je dlouhá a utahaná nuda, protkaná nezajímavými charaktery a až moc jednoduše vysvětleným světem, ve kterém dospívání evidentně není žádná sranda. Trochu slibný začátek a (nejspíš nejlepší) první snová scéna člověka navnadí, vzápětí ovšem ho utlumí a unudí. Člověk si přeje co nejrychlejší konec - postav i filmu, začíná hledat chyby, nesmysly a směje se dementním dialogům a vlastně všemu, co vtipné být nemá. Bohužel film není natolik stupidně debilně zábavní, aby se dál doporučit dál, spíše se jedná o naprostou ztrátu času. Zlatého bludišťáka v podobě jedné hvězdy získává Kate Winslet, která jako jediná dokázala na plátně něco, čemu se říká herectví.










Mé Hodnocení: Jako první bych chtěla říct, že plně souhlasím s prvním komentářem o postavách, které jsou si tak podobné, že i když sem film viděla už alespoň dvakrát.. pořád je od sebe nerozeznám. Dál bych chtěla říct, že mi bylo hned jasné že Čtyřka/Tobias je také Divergent. Ze začátku jsem byla dost zmatená z hlavních postav. Tris se mi ani za mák nelíbila a z Tobiase jsem také nebyla zrovna nadšená. Ale když sem se na film dívala, rozhodně jsem to přehodnotila a slečna Shailene Woodley i Theo James se mi začali líbit a nedovedu si představit na tu roli někoho jiného. Není to tak, že bych z Thea byla nějak odvařená, ale pěkný chlap to je. Nakonec svojí role se zhostily na výbornou. Ohledně herců tedy žádné výtky nemám. Ani ohledně děje. Děj byl jiný a zajímavý. Nebylo to nic co jsme už viděli. Upřímně jsme si konečně oddechly od upírů (i když je zbožňuji) a zavítaly do jiného světa. Do světa DIVERGENCE. Film tedy hodnotím velice kladně a těším se na další díl. ***** (hvězdiček)

Hodnocení filmů: Wake (Probuzení) 2009

8. června 2014 v 22:46 | Enn.
Hlavní postavou příběhu je citově izolovaná dívka Curys Reitman, které v mládí zemřela sestra a ona sama se účastní cizích pohřbů. Právě na jednom z nich díky malému nedopatření a lžím pozná a postupně se zamiluje do snoubence právě pohřbené a její život se změní od základů.

loading

Lidem na csfd.cz se film líbí průměrně na 55%, níže máte dva komentáře, nejvíc - nejmíň.

Komentář, který hodnotí film pěti ***** (Hvězdičkami)

Příjemná oddychovka, která nikdy nezklame. Příběh velice zajímavý, skvělé herecké obsazení, celková atmosféra filmu výborná. Líbí se mi propletení dějových linií. Některé scény mě dokáží velice pobavit, některé dojmout.

Komentář, který hodnotí film jednou * (Hvězdičkou)
Hloupý příběh s nesympatickou herečkou v hlavní roli, absolutně žádnou chemií mezi oběma představiteli, zbytečnými vedlejšími postavami a překombinovanou zápletkou. Ale dokoukala jsem do konce, tak dávám aspoň jednu hvězdu.










A nakonec můj názor na tento Ianův film:

Vlastně jsem si tento film stáhla jen kvůli Ianovi. A musím říct, že to je jeden z těch lepších filmů. Stáhla jsem si ještě další dva filmy a to "Pulse" a "Ztracený svědek" a myslím, že "Wake" je z nich nejlepší. Ale nadruhou stranu je pravda, že jsem od jeho filmu čekala něco víc. Ano Ian tam byl skvělí, ale co ta jeho? Podle mě vůbec neuměla hrát. Hrozně přehrávala, nic z toho bych jí nevěřila. Příběh to byl celkem pěkný, ale hned na začátku jsem věděla jak to dopadne. Nakonec si tedy myslím, že Ian patří k Upířím deníkům, protože ho vůbec neumí obsazovat do filmů a ani on si je dobře nevybírá. Bijou Phillips je podle mě hrozně šílená, nevím jak v ostatních filmech. Příběh je celkem fajn.

A tak filmu dávám tři *** hvězdičky. (Dvě jsou za Iana a jedna za ten příběh)

Když se na něco budete chtít kouknout a nebudete vědět na co, můžete to klidně risknout. Asi to bude spíše pro ty méně náročné. Ale už kvůli Ianovi to přežijete :D

Enn: Hodnocení filmů - Vampýrská Akademie

11. května 2014 v 1:48 | Enn.
Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství...


Jedna pozitivní a jedna negativní reakce na Vampýrskou Akademii z www.csfd.cz

xxxx hvězdičková reakce
Knihu jsem četla už kdysi dávno, ale i tak si stále pamatuji, jak jsem z ní byla nadšená, proto když jsem zjistila, že se bude natáčet film, byla jsem nadšená ještě víc. Film se mi líbil, byl zajímavý a vtipný. Hodně jsem se tam nasmála, obzvláště při scénách Rose a Dimitrije :) Když už jsem ho zmínila... Moc jsem z herce obsazeného do role Dimitrije nebyla nadšená. Je pravda, že po chvilce jsem si na něj zvykla a dalo se na něj dívat, hlavně na svaly :D, ale i tak mi místy připomínal zpěváka z Meat Loaf... I přesto film pobavil.

Odpadová reakce

O čem ten film vlastně byl? Nejdřív se tam dohadují o Facebooku a Iphone 5. Potom tam zabijou pár zvířat, přidaj několik psychopsů a princeznu. To všechno pěkně zamíchat a vložit do prostředí upírů. To si z nás Mark dělá srandu?

.


Můj Názor: Jak bych mohla začít. Začnu tím, že jsem bohužel viděla film až dnes. Proč? Protože v mém městě premiera nebyla! A do větších měst, sem se prostě nedostala. No co už, konečně jsem tedy film mohla vidět. Byla jsem nadšená z Christiana. Vlastně se mi hrozně líbilo celé obsazení. Až na Victora. Jediné co se mi na filmu nelíbilo bylo to, jak Lissa ovládala ostatní. Nelíbilo se mi to, mohlo to vypadat úplně jinak. Na Vampýrskou Akademii sem se hrozně těšila a když jsem konečně našla odkaz byla jsem nadšená. Opravdu. A když jsem si film pustila, byla jsem pořád nadšená, vlastně jsem byla nadšená až do konce. Hrozně mi bylo líto Natalie. Chemie mezi Dimitrijem a Rose, nejlepší.

Animace, fotografie: http://vampyrska-akademie-film.blog.cz

Hostitel

6. května 2013 v 13:41 | Enn.
Jak už nazev članku napovída, v tomto članku se budu věnovat filmu Hostitel.

Popis distributora: Příběh Hostitele se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy Země čelí mimozemské invazi, v hlavní roli ale zůstává láska a odhodlání za svou lásku bojovat, stěžejní postavou je pak mladá dívka na hraně dvou znepřátelených světů.

Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem.

Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající "divoké" lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem - dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy.











Hodnocení: Herecke vykony jsou genialni, stejně jako film. Hlavní postava Melanie je užasna. Zbožnuji ty jejich oči. Mrzí mě, že jsem na film nešla do kina, protože tam by to bylo určitě živější a procítěnější než u mě v notebooku :D Film se mi neskutečně líbil. Už na začatkumě uchvatil trailer a film byl dokonalejší. Knihu jsem sice ještě nečetla, i když doma ji mam už 2 roky. Když jsem shledla film, rozhodla jsem si ji konečně přečíst. Nevím co víc o filmu říct, jem pokud jste ho ještě neviděly, měly byste to udělat. **** (hvězdičky)
.

DISKUZE o PLL

3. března 2013 v 23:58 | A.
Napadl mě jeden zajímavý članek o popularitě serialu pretty little liars.
Nejdřív musím napsat první slovo a to moje. Hodně lidí serial přirovnavají se Zoufalýma Manželkama. Sama musím uznat, že to nějakou podobu přeci ma, ale zaroveň je tento serial uplně o něčem jinem.
Na csfd.cz jsem si četla všechny ruzne komentaře a tento jsem vyhodnotila jako nejhorší!

Nechápu. Za co tak vysoké hodnocení? Za příšernou, naivní, místy až debilní slátaninu o čtyřech ulhaných slepicích, které tři série řeší jednu a tu samou věc a zatím na nic kloudného nepřišly. Nechápu, že někdo myslí vážně srovnání se Zoufalými manželkami, protože roztomilým pipinám chybí zásadní ingredience, které z Manželek vytvořily fenomenální seriál - po vtipu, nadhledu, sebeironii a nějakému posunu v ději se slehla zem. Naštěstí jsem měla štěstí na normální kamarádky, proto nepochopím, jak se dívčí čtveřice mohla kamarádit s manipulativní, vyděračskou, ničeho a nikoho si nevážící mrchou, které bych šlápla do úsměvu i já. Klišé mi ani tak nevadí, ale příšerně mě vytáčí to neustále natahování, nové důkazy nikam nevedou, ztrácí se, nebo se řeší několik dílů, aby vyšuměly do ztracena, nebo jsou tak stupidní, až mě to uráží. Sleduju už jen ze setrvačnosti a protože většina seriálů začíná až v říjnu.

Každý ma svuj vlastní nazor, ale i přesto nesouhlasím s tímto. Když už mam na serial nazor špatný, nechapu proč autorka serial sleduje dal. I když nema na co zrovna koukat, nekoukala bych se na nic co se mi nelíbí. Ale dobře každý ma svuj nazor. Od teto nejmenovane autorky serial dostal jednu hvězdičku z pěti možných.

Dale jsem zapatrala a našla jsem i komentř, který ma něco do sebe a serial hodnoti kladne.

Jedna z mých seriálových úchylek. Pretty Little Liars jsou velmi návykové jednoduše z toho důvodu, že jsou napínavé a já pořád ještě nemám nejmenší tušení, kdo sakra A je. Také trable s kluky nejsou nijak otravné, vztahy jsou normální a ústřední kvarteto je sympatické. Největší problém mi dělá Emily, nejraději mám Spencer. Ráda se taky podívám, co nového mají slečny na sobě. Jistě, nejedná se o nějakou superbombu, tohle je nenáročné guilty pleassure s malým bonusem (v podobě napětí a záhad) a je nutné k němu tak přistupovat. A všechny kritiky, kterým vadí, že všechny dívky jsou hezké a vyoblíkané, bych jen chtěla upozornit, že na ošklivé tlusté holky by se nikdo nedíval, a že pokud vím, tak v LOST, HIMYM a ani FRIENDS také nejsou zrovna ošklivci. Edit po s2 Sice víme, kdo je A, ale vlastně nevíme nic. 2. série udržela nastavenou laťku a jsem zvědavá na season 3.

Ja jelikož sem fanda serialu tak souhlasím. Od teto další nejmenovane autorky serial dostal pět hvězdiček.
Ja sama bych za serial pět hvězdiček nedala. Je to sice muj neoblibenější serial, ale ja bych si našla zlatou střední cestu. Za mě by serial dostal tři hvězdičky, protože podle mě nikdy nenatočí nic genialního. I když se serial da považovat ve spoutě bodech za genialni (opravdu všechny zajíma kdo je A., už kvuli tomu se na serial popravdě všichni koukame). Seriál odemně získává největší počet hvězdiček a to pět *****

Často mě mrzí že čtu nazory jako, Nechapu proč 16lete holky hrajou takove stařeny. Ja si myslim, že holky rozhodně nevypadají na 30, jak spousta lidí píše.
Myslím, že cast je vybraný napadidě.....

Jsem ale přesto rada, že serial ma spíš fandy než odpurce. Mužete se sami podívat na ruzne hodnoceni: http://www.csfd.cz/film/278832-prolhane-krasky/

+ Damy a panove, zítra dělam opravdy v autoškole tak držte palečky. (Jsem zvědava kdo članek dočte celi a přečte si o zavěrečkach:D)

Sněhurka a Lovec...

7. června 2012 v 16:12 | A.
Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky.
Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše.














DOPORUČENÍ: Na tomto filmu jsem byla v kině v pondělí a s úžasem jsem zírala na plátno. Vážně krásný příběh a Sněhurka v podobě Kristen Stewart, je užasná. Charlize Theron jako královna a Chris Hemsworth (bratr Liama Hemswortha - přítel Miley Cyrus, znáš z filmu jako třeba Poslední píseň) jako lovec, lepší herce pro tyto postavy nemohly vybrat. Královna zazářila..:) ***** (hvězdiček)

Můj vysvlečený deník...

7. května 2012 v 9:06 | A.
Neposílejte na to rodiče, jinak vás už nikam nepustěj... Neříkejte svým dětem, že jste to viděli, ať mají nějaké tajemství.

Komedie natočená podle knižního bestselleru Johany Rubínové. Rozhodně nečekejte další legraci o prvním sexu a namáhavé cestě k němu. Sex, alkohol a taky tráva je už dnes běžnou součástí života "pod 18", úplně stejně jako láska, sny, zrada, rodiče nebo trapasy. Johanin deník je vysvlečenej tím, jak otevřeně, s lehkou ironií a vtipem tenhle svůj život se vším všudy popisuje.













Johana má tři kamarádky, dva kamarády, tátu a macechu. Kasandru, která není promiskuitní, jen s "tím" nemá žádnej problém, Káču, kterou doma terorizuje otec, Andy, která miluje Vektora a ještě mu to neřekla, Vektora, kterej miluje Andy a ještě jí to neřekl, a chytrýho kluka, co moc kouří trávu a říká se mu Hagrid. Taky tátu, co býval novinář a rocker a teď píše do bulváru a macechu Sábu, kterou nemůže vystát. Počty kamarádů a rodičů se ale změní. Johana se totiž nečekaně zamiluje, začne pátrat po muži ze starých dopisů, který znal její mámu, když byla naživu a který by mohl být jejím biologickým otcem, a její deník, kde je úplně všechno, chtějí vydat jako knížku. A ani ty depky už nejsou, co bejvaly...

A. Lepší český film jsem snad neviděla (až na on je fakt boží, a mnoho dalších filmů co se mi líbí,...) Opravdu se mi líbíten příběh, když jsem na to šla do kina, nečekala jsem že to bude tak hodně dobrý, a teď to chci vidět znova a znova... a chci si přečíst i tu knížku.. doporučuji tento film všem, který mají ráda drama pod 18.. možná se v tom příběhu najdete i vy.. možná jste stejní, nebo alespoň podobní jako Johana. (já se k ní vůbec nepřirovnávám jasný :D)... ***** (hvězdiček)
 
 

Reklama